7 години затвор за пране на пари получи  бившият директор

...
7 години затвор за пране на пари получи  бившият директор
Коментари Харесай

7 г. затвор за Вальо Топлото

7 години затвор за пране на пари получи  някогашният шеф на столичната „ Топлофикация “ Валентин Димитров. Присъдата постанови съдията от Софийския градски съд  Петя Крънчева след развой, траял 13 години. С нея в интерес на страната от Димитров се отнемат  1 милион лв.. Той беше санкциониран с 20 000 лв. и би трябвало да заплати разноските по делото в размер на над 100 000 лв..

Разследванията против Валентин Димитров започнаха през 2006 година с гръмък арест. Повдигнати му бяха четири обвинявания. По едно от тях – за занемареност, получи тригодишна ефикасна присъда, която от дълго време излежа.

По обвиняването за валутни закононарушения беше оневинен.

Предстои състав на Върховния касационен съд да каже –  „виновен“ или „невинен“ е Димитров за присвояването на близо 4,5 милиона лв..

Днешната присъда може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Въпреки че изиска 10 години затвор за Валентин Димитров за пране на близо 23 милиона лв., прокурорът по делото Ивайло Занев дефинира наказването от 7 години затвор като „справедливо“.

Представителят на държавното обвиняване се стимулира с извънредно продължителния период от общо 16 години  – следствие и правосъдно разследване на първа инстанция:

„От една страна би трябвало да се регистрира практическата правна трудност на предмета на доказване. Над 126 очевидеца и над 26 движимости лица, само че без значение от фактическата и правна трудност на делото аз смятам, че 13 години водене на едно дело на първа правосъдна инстанция е много дълго. И бих споделил, че делото е излязло отвън рамките на рационалния период. И каквото и наказване да се наложи на подсъдимия и какъвто и излаз на делото да има оттук нататък това няма да усъвършенства и разумността на водене на наказателното произвеждане и въобще да бъде регистрирано като обективен развой, в случай че щете дори“.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР